Animelele și beneficiile lor asupra sănătății

Iti lipsesc argumentele atunci cand vrei sa iti convingi familia sau partenerul de a adopta un animalut dragalas? Chiar daca se gasesc si motive pentru a refuza, trebuie sa stii ca animalele au o multime de virtuti ascunse mai ales atunci cand vine vorba despre sanatatea ta.

Animalele pot intari sistemul imunitar. Animalele te expun mai mult la bacterii. Acest lucru iti va stimula sistemul imunitar si reduce probabilitatea de a te imbolnavi atat de des. In plus, nu mai esti atat de expus riscurilor de a avea un nivel ridicat de colesterol, de a suferi de presiune arteriala sau de boli cardiovasculare.

Animalele te ajuta sa ai o mai buna stima de sine. In general, proprietarii de animale sunt mai fericiti si mai sanatosi decat cei care nu au animale. Intr-adevar, iubirea neconditionata a animalelor ii ajuta sa fie mai fericiti, mai impliniti si deci sa se simta mai bine in pielea lor.

Animalele pot proteja copiii de boli. Cei care au copii si au si un animal, recurg mai putin la antibiotice, decat restul. Expusi de la varste fragede la bacterii, copiii nu mai sufera din cauza problemelor respiratorii, a infectiilor sau a alergiilor.

Animalele te ajuta sa te mentii in forma. Mai ales cainii, deoarece trebuie sa ii scoti la plimbare in fiecare zi.

Animalele te pot ajuta sa te vindeci. Pe langa faptul ca pot reduce posibilitatea de a fi suferind, animalele te ajuta in acelasi timp sa te vindeci mai repede. Notiunea de « zooterapie » este din ce in ce mai raspandita si mai populara. Este vorba despre o terapie la care se folosesc animalele pentru a trata probleme mentale, psihologice sau sociale.

Animalele te ajuta sa fii mai responsabil. Cine va plimba cainele? Cine a cumparat mancare pentru animale? Cine va curata dupa ele? Un animal de companie nu este o jucarie. Are si el nevoile sale. Trebuie sa fie hranit, curatat, scos afara, spalat… deci te ajuta sa fii mai responsabil si sa iti iei anumite angajamente.

Animalele te ajuta sa te linistesti. Interactiunile cu animalele te ajuta sa alungi stresul. Un simplu gest precum mangaierea animalelor este de ajuns pentru a activa in creier moleculele « fericirii ».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *