Câteva din cele mai bune programe 3D gratuite

Vrei sa te lansezi si tu in modelare 3D? Atunci incearca unul din programele 3D gratuite de mai jos. Pentru a crea imagini de sinteza, un desen animat, ceva de imprimat, programele 3D sunt cele mai bune. Mai usor sau mai greu de folosit, acestea din urma acopera o gama larga de nevoi in privinta modelarii 3D.

Blender. Dezvoltat de compania olandeza cu acelasi nume, Blender este unul din cele mai populare programe 3D. Disponibil pentru Windows, Linux si pentru Mac, Blender este un porgram complet, un lucru surprinzator tinand cont de faptul ca este gratuit. Multe persoane il apreciaza pentru functiile sale de animatie, de compunere, de rigging sau de simulare. Blender beneficiaza de actualizari regulate menite sa ii imbunatateasca performantele.

SketchUp Make. Cunoscut in urma cu ceva timp sub numele de Google SketchUp, SketchUp Make este adesea prezentat drept o alternativa la Blender. Chiar daca functionalitatile sale nu sunt atat de avansate ca in cazul lui Blender, interfata sa intuitiva si utilizarea facila sunt de ajuns pentru a-i justifica succesul.

Wings 3D. Software 3D Open Source ca si Blender, Wings 3D este o unealta puternica, special creata in serviciul spiritelor creative. Acest software mizeaza pe latura sa ludica si rapiditatea cu care se misca pentru a-si seduce noii utilizatori. Cu Wings 3D este posibil sa te lansezi in modelarea 3D si in aplicarea unor texturi fara sa fii un expert in domeniu.

Sculptris. Destinat debutantilor in modelarea 3D, Sculptris este un alt program 3D gratuit. Un program care le permite doritorilor sa se initieze in modelarea 3D prin intermediul unor forme din argila. 100% gratuit, permite o mare libertate de miscare si profita de actualizari regulate pentru a-i urmari evolutia.

Leopoly. Leopoly este o alternativa la celelalte patru programe 3D prezentate mai sus. Usor de accesat din navigator (PC sau Mac), Leopoly reprezinta o aplicatie de modelizare 3D care nu necesita nicio descarcare sau instalare pe computer sau tableta. Propune crearea unor obiecte 3D prin intermediul unor modele de baza sau crearea unor forme noi ex nihilo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *