Ceai negru sau ceai verde? Pe care să îl aleg?

Ceaiul reprezinta o planta in sine clasificat in mai multe tipuri: verde, negru, alb..este o bautura apreciata de o multime de persoane, atat de apreciata incat a ajuns sa fie a doua bautura consumata dupa apa. Putini stiu care sunt diferentele intre ceaiul verde si ceaiul negru chiar daca il consuma in mod frecvent. Drept urmare care sunt lucrurile prin care se diferntiaza ceaiul negru de cel verde, in afara de culoare?

Ceaiul verde este obtinut prin intermediul a doua metode. O metoda japoneza traditionala si anume una care pregateste ceaiul verde expunand frunzele la abur si o metoda chinezeasca care prepara ceaiul verde prin gatirea uscata la tigaie. Pentru a se evita procesul de oxidare, ceaiul se proceseaza in maxim 2-3 zile de unde si acea culoare frumoasa a plantei de verde-pal. Procesul de fermentare este inexistent datorita aerului fierbinte la care a fost supusa planta.

Ceaiul negru, spre deosebire de ceaiul verde este obtinut prin oxidarea completa a frunzelor inainte de uscare. Odata procesul de oxidare complet, frunzele sunt incalzite si sortate in functie de calitatea lor.

Care sunt beneficiile ceaiului verde? Se spune ca ceaiul verde are mai multe beneficii decat cel negru fiind extrem de apreciat pentru aroma sa delicata. Contine putina cofeina, cofeina fiind cea care face diferenta intre cele doua tipuri de ceai. Ceaiul verde ne invioreaza organismul de aceea este atat de apreciat si cautat. Combate oboseala si somnolenta.

Ceaiul verde este bogat in vitamine si in saruri minerale. Cea mai importanta vitamna continuta de acesta este C. Consumand zi de zi 2-3 cesti de ceai verde iti vei asigura necesarul zilnic de vitaminele B1, B2, B6 sau acid folic. Cafeaua poate fi oricand inlocuita cu ceaiul verde sau ceaiul negru. Ambele sunt extrem de sanatoase, organismul putand profita din plin de numeroasele avantaje ale acestora.

Care sunt beneficiile ceaiului negru? Ceaiul negru contine mai multa cofeina decat ceaiul verde si ne protejeaza organismul de cancer si boli cardiovasculare. Este excelent impotriva problemelor digestive si ajuta la reglarea greutatii corporale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *