Cele mai frumoase orașe din Columbia

Ce ii vine prima data in minte cand auzi numele de Columbia? Care sunt orasele la care te gandesti? In cadrul acestui articol vom face o calatorie virtuala intr-o tara bogata in istorie si traditii.

Bogota, intre istorie si modernitate. Bogota este capitala administrativa si economica a Columbiei. Situata intr-o regiune din Anzi, la 2600m altitudine, Bogota ofera o mare diversitate culturala si gastronomica. Iti recomandam o plimbare relaxanta pe strazile cartierului Candelaria, o veritabila calatorie in timp datorita arhitecturii coloniale a monumentelor si cladirilor.

Medellin, orasul primaverii eterne. Inconjurat de munti inalti si cu o temperatura medie anuala de 24 de grade, Medellin este supranumit „orasul primaverii eterne”. La Medellin nu ai cum sa te plictisesti – festival de tango, festivalul florilor, parada modei…exista de toate pentru toate gusturile. In 2013 Medellin a primit un premiu pentru cel mai inovator oras de pe planeta in cadrul concursului City of The Year.

Cali, in ritm de salsa. Orasul care nu doarme niciodata. Citind aceasta propozitie gandul te duce imediat la New York? Cu toate acestea, ne referim la Cali, un oras situat in partea de vest a Columbiei. Peste tot vei putea admira oameni dansand salsa. Ai vrut mereu sa inveti pasii? Orasul Cali este ideal pentru a face acest lucru. An de an, in luna septembrie se organizeaza Festivalul Mondial de Salsa.

Popayan, orasul relaxarii. Un alt oras, o alta atmosfera. Popayan este un oras situat la cateva sute de kilometri sud de Cali. Este radical diferit de acesta. Fara salsa, fara petreceri, este locul ideal pentru persoanele care vor sa se odihneasca si sa se relaxeze. Vei ramane cu siguranta impresionat de stradutele sale albe, fermecatoare. Respectul traditiilor este deosebit de important in acest oras, dupa cum demonstreaza si slujbele tinute cu constiinciozitate de Paste si de Craciun. Cladirile sale sunt frumoase, gastronomia aparte. An de an, orasul organizeaza Festivalul International de Gastronomie.

Esti pasionat de mistere? Atunci iti recomandam San Agustin, mai precis parcul sau arheologic. Monumente si sculpturi de aproximativ 4 metri te asteapta aici, din epoca precolumbiana, din piatra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *