Cum se explică fenomenul Aya Nakamura

Titluri usori de retinut, ritmuri vibrante…Aya Nakamura a reusit rapid sa devina un veritabil fenomen in inustria muzicii. De la lansarea albumului intitulat Nakamura, cantareata de 25 de ani se bucura de un succes imens. Cum se explica acest fenomen?

Ce au in comun Aya Nakamura si Edith Piaf? Va spuenm noi, vanzari record. Cantareata se poate lauda cu faptul ca a reusit sa atinga o performanta pe care doar celebra cantareata a atins-o, aceea de vanzari record intr-un timp scurt. Cele mai spectaculoase cifre vin de la YouTube unde clipurile sale au acumulat numai putin de 418 de milioane de vizualizari. Doar clipul Djadja a fost vizionat de 218 milioane de ori. Pe platforma Spotify cifrele sunt si ele mari, 11 titluri din 13 din noul sau album sunt clasate printre topul celor mai ascultate melodii.

Cine este Djadja ? Din Franta in Romania, pana si in Rusia, prenumele de Djadja este pe buzele tuturor. Fara sa stim cu adevarat despre cine este vorba, cine isi asuma identitatea de Djadja. Pentru Aya Nakamura Djadja este un concept, personificarea unui mincinos. Djadja este mai exact un Don Juan care se afiseaza in compania femeilor doar pentru a se lauda. In melodia Djadja se poate auzi Y a R. In traducere – Il n’y a rien du tout.

Am putea spune despre Aya Nakamura ca este feminista? Postura de femeie mandra de sine. Versurile si temele din cantecele sale – independenta, cariera, sex fara tabu, increderea in sine. Aya Nakamura canta cum un barbat face rap. Si o face foarte bine. Este un personaj feminim inedit in peisajul R ‘N’B feminin francez. Cu Aya, avem toate sansele sa nu mai plangem atata dupa o despartire, ascultandu-i muzica.

Biografie. Yanabo Daniokoko, cunoscuta din punct de vedere profesional drept Aya Nakamura, este o cantareata franceza, originara din Mali. S-a facut cunoscuta in special prin intermediul melodiei Djadja. Aya Nakamura este cea mai mare sora din cei cinci copii ai unei familii de grioti, adica o casta de povestitori si muzicieni din Africa. Familia cantaretei a emigrat in urma cu multi ani si s-a stabilit in Aulnay-sous-Bois inca de cand aceasta era copila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *