Încrederea în sine – 4 mici pași pentru a fi mai încrezător

Increderea in sine este un lucru care se munceste si care trece prin anumite etape in viata de zi cu zi. Etape care ne fac foarte mult bine. Iata patru dintre ele, esentiale.

Increderea in sine este un lucru care se vinde foarte bine. In reviste, in emisiunile de televiziune, in salile unde se practica yoga, chiar si in articolele online. Este expresia in tendinte a momentului, la fel ca si chipsurile de varza kale sau cainii Shiba Inu.

O femeie seducatoare este o femeie care are incredere in sine. Cheia unei vieti minunate o reprezinta increderea in sine, si asa mai departe.

Nu putem nega ca este adevarat. Sa ai inceredere in sine este un lucru care rezulta din foarte multe lucruri. Dar nu avem cum sa schimbam 20 de ani de proaste obiceiuri cat ai zice peste. Ai nevoie de mici etape prin care sa treci pentru a relua fraiele asupra vietii tale, cu forta si blandete in acelasi timp.

Nu te mai compara cu cei din jur. Am putea spune ca este un slogan neinspirat pentru un tricou. Dar este motivul pentru care ne simtim prost trei sferturi din timp. Ne deprimam atunci cand nu vedem in oglinda forme perfecte ca si ale celor din jur. Dar acest lucru este perfect normal. Avem tendinta de a ne concentra asupra partilor corpului pe care le uram in loc sa ne concentram asupra celor pe care le adoram. Si daca nu semeni cu un fotomodel, care are cu siguranta si el complexele sale, asta nu inseamna ca nu valorezi nimic.

Schimba-ti vocabularul. Gata cu « nu pot » sau « nu sunt buna la asta ». Sunt cuvinte care iti pot taia elanul care si asa nu este atat de productiv. Incearca sa gandesti cat mai pozitiv si sa te incurajezi singura.

Trebuie sa inveti sa primesti complimente. Atunci cand cineva te lauda sau iti face complimente, nu o face doar pentru a-ti face placere. Iti spune asta pentru ca te iubeste si pentru ca este sincera, chiar crede asta.

Accepta-te asa cum esti. Inutil sa joci un rol si sa iti pui o masca si sa nu te arati asa cum esti. Simpla ta persoana, cu defecte, ciudatenii si calitati este mai mult decat de ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *