La Révolution – o rescriere convingătoare și estetică a istoriei

« Cum ar fi daca am fi fost minititi timp de secole intregi? » Cu noul sau serial francez, La Révolution, lansat pe 16 octombrie, Netflix incearca sa rescrie istoria. In versiunea mitului fondator al Republicii Franceze, nobilii sunt vampiri sangerosi si o tanara care aude voci anunta catastrofa ce va veni.

Celebra platforma continua astfel sa exploreze genul fantastic dupa mai multe tentative mai mult sau mai putin reusite care a fost abandonat de catre televiuziunile traditionale.

La Révolution debuteaza in anul 1787, in comitatul fictional Montargias, unde tanarul medic Joseph Guillotin – cel care va da numele celebrului instrument care taie capetele, descopera un nou virus- este vorba despre sangele albastru care tranforma persoanele bolnave in creaturi insetate de sange.

In acelasi timp, Elise de Montargis, fiiica contelui, are grija de sora sa Madeleine, surda si muta, in absenta tatalui sau. Contele a disparut in mod misterios si a lasat puterea in mainile fratelui sau Charles, un personaj nu cu cele mai bune intentii, insa. Iar un grup botezat La Fraternité, traieste la marginea societatii si militeaza pentru anumite privilegii si pentru mai multa dreptate si egalitate.

Revolutia care da numele serialului nu a avut insa inca loc. Cele opt episoade care compun serialul sunt cele care creeaza conflictul care izbuncneste la final si care se va etala probabil si in celelalte sezoane.

O reusita estetica. Serialul ofera cele mai frumoase imagini, cu scene sumbre foarte bine luminate si cu o ambianta rece si crepusculara. Cei trei realizatori ai serialului vin din domeniile publicitatii si videoclipuriler muzicale si asta se simte.

Serialul este mai ales o parabola a decadentei elitelor si a betiei pe care o poate cauza puterea. Artistocratii au literalmente sange albastru atunci cand sunt contaminati si ataca poporul pentru a-si hrani setea de putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.