Pororoca – un film românesc la început de 2018

Filmul „Pororoca” este lansat in Romania pe 19 ianuarie 2018 si este o productie romaneasca ce a reusit sa obtina scorul de 7.1 pe IMDB, de unde rezulta ca si romanii pot face filme bune. Este o drama care a atras atentia publicului inregistrand un numar record de vizualizari pe site-urile de filme online.

Timp de 152 de minute acest film prezinta povestea lui Tudor si a Cristinei care au o viata normala pana in momentul in care copilul lor, Maria dispare.

Regizorul Constantin Popescu isi dovedeste din nou calitatea si abilitatile sale stilistice, realizand o drama care a prins perfect la public. Chiar daca romanii nu par impresionati de filmele 123movies proxy autohtone, „Pororoca” a fost apreciat si analizat pozitiv de toti cei care l-au urmarit.

Distributia cuprinde nume romanesti mai mult sau mai putin cunoscute. Bogdan Dumitru, Stefan Raus, Iulia Lumanare si Constantin Dogioiu interpreteaza foarte bine personajele creand adevarate profile psihologice. Toate personajele acestui film au de partea lor autenticitatea si naturaletea ceea ce le ofera un atu considerabil.

Filmul a fost premiat recent la festivalul din San Sebastian si da cele mai bune interpretari din cinematografia romaneasca. „Pororoca” nu trebuie sa fie laudat doar pentru actori, ci si pentru regie, scenariu, ritm si o coregrafie complicata. Protagonistul este impins catre un deznodamant surprinzator.

Actiunea se contureaza in jurul lui Tudor Ionescu si al Cristinei, sotia sa. Acestia, alaturi de cei doi copii ai lor, Maria si Ilie, duc o viata simpla si confortabila in capitala. Sunt prezentate scene de o naturalete atasanta care dovedesc ca nu exista nori in viata acestei familii. Cei doi adulti se iubesc si se mai tachineaza uneori, iar cei mici se pot bucura de vara insorita iesind des in parc la joaca. Aici se intampla si nenorocirea, pentru ca intr-o scurta clipa de neatentie din partea lui Tudor, fiica sa Maria dispare.

Printre toate dramele de apartament oferite de cinematografia romaneasca, se distinge „Pororoca”, un film care urmeaza o noua directie. Acesta este de fapt un thriller pentru ca ofera investigatii si cercetari, soarta micutei implicand in permanenta spectatorii. In scenariu apar si alte elemente care impun foarte multe semne de intrebare cu privire la relatia dintre cei doi soti. Filmul nu intra in zona de divertisment si toate aspectele specifice pentru thrillere sunt sincronizate sensibil, explodand in mare parte sentimentul de deznadejde.

Aceasta productie reuseste sa determine publocul sa se ataseze de familie, provocand disconfort in momentul in care cei 4 trec printr-un moment de cumpana.

Filmul nu va impresiona doar prin sensibilitate sau prin eficienta evolutiei psihologice, ci si cu ajutorul mai multor aspecte tehnice foarte greu de trecut cu vederea. De asemenea, filmul se lauda si cu una dintre cele mai complicate scene din Romania, o secventa de 18 minute care a solicitat o coregrafie foarte elaborata si care transmite o paleta destul de vasta de emotii.

Pentru cei care sunt curiosi sa vada un film romanesc nou nout apreciat de critici importanti din cinematografie, aceasta este in mod sigur cea mai buna alegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *