Vine vacanța, învață cum să-ți planifici treburile

Deși nu mai sunt de ceva vreme elev (indiferent că vorbim de școală, liceu sau facultate) începutul vacanței de vară, 20 iunie de obicei, încă reprezintă pentru mine vacanța chiar dacă nu mai am călcat într-o instituție de învățământ de mult.

Chiar dacă fac aceleași activități și înainte de a lua copiii vacanță și după asta tot mai am sentimentul că în partea a doua sunt mai relaxat. N-am habar de ce, poate-s eu mai ciudat sau poate vibe-ul copiilor fericiți că iau vacanță mă molipsește și pe mine, om cu mare atragere de energii de toate felurile. :))

Așadar, dacă ești încă la școală, liceu sau facultate probabil aștepți cu nerăbdare să iei vacanța pentru a putea să-ți atingi toate obiectivele, să faci tot ce ți-ai propus, să te distrezi și așa mai departe. Îmi amintesc însă că eu, pe vremea mea, mereu îmi propuneam multe lucruri și nu făceam mai nimic din ele ci doar pierdeam vremea pe acasă sau pe fară făcând orice să treacă timpul.

Când m-am mai mărit lucrurile s-au mai schimbat și am învățat să mă bucur cu adevărat de cele 3 luni libere reușind să câștig mai mult decât mi-am propus, să mă distrez în aceeași măsură, să vizitez mai multe locuri și multe alte activități pe care le aveam eu în cap la vremea aia și pe care probabil și copiii din ziua de astăzi le au.

Sfatul pe care vi-l dau eu, om care a trecut deja de multe ori prin aceste perioade, e să profitați la maxim de această vacanță și să vă planificați cât mai bine lucrurile pe care aveți de gând să le faceți fiindcă e momentul oportun pentru foarte, foarte multe lucruri. Vremea vă ajută – căldură,soare, nu mai trebuie să mergeți la școală. Per total e momentul oportun să faceți cât mai multe lucruri benefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.